HABERLER
Yoğurt ve Özel Sosla Hazırlanmış Tavuk

Akşam yemeklerinizi renklendirip damak tadınızı şenlendirecek olan bu tarifin yapımı oldukça basit. Hafif olması bakımından diyet yapanlar için ideal bir yemek.

Malzemeleri,

* 1 kilo tavuk butu
* Yarım bardak yağsız süt
* 125 gr yağsız ya da süzme yoğurt
* 1 su bardağı sıcak su
* 1 adet kuru soğan
* 3 tane sarımsak
* 25 gr badem
* 1 çay kaşığı köri ve hardal
* 1 tutam kadar zencefil
* 1 çay kaşığı kadar tarçın
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz ve karabiber

Yapılışı ,

Butların derilerini soyun. Sarımsakları ve soğanı da doğrayın. Derin bir kap içinde süt ve yoğurdu birlikte karıştırın. Teflon tavada yağı ısıtıp soğan ve sarımsakları kızartın. Tavukları da ekleyip birlikte karıştırarak kavurun. Üzerlerine tuz, karabiber, tarçın ve zencefil ilave edin.1 bardak sızak suya köriyi ekleyip eritin ve sütlü yoğurda ilave edin. Karışımı tavukların üzerine döküp 20 dakika kadar karıştırmaya devam edin. Kapağını da kapatıp yaklaşık 15 dakika daha pişmesini bekleyin. Yemeği ocaktan alın ve bademleri serpiştirip üzerindeki sos koyulaşıncaya kadar tekrardan 5 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Her hakkı mahfuzdur, tüm bilgiler Hypoxi Gmbh firmasından alınmıştır. zayıflama Web Tasarım: By İnanir